sâmbătă, 15 februarie 2014

Tanga Tango


(text început târziu, în noapte, pe 12 februarie, continuat pe zi, 15 februarie...)

Clar, iepei mele îi trebe un căruțaș cu printzip, preputz și predispozitzie vitală, toate intacte. Abia ce-am deșurubat-o din harnașamentul de seară, ce cuprindea și o mini-fustă, de culoare roșie – cum se cerea în invitație – că a și luat-o razna...

Vrea aia și vrea aia... vrea atingeri, vrea prelingeri, voci cu surdina pusă... Un frison al coapsei, un arici la glesnă (sărmana glesnă scrântită), o adiere de albastru-verde-gri luminos, mângâieri cu intensitate progresivă, reveniri, depărtări, înțelegeri tacite, tăceri subite și iar... pasiune eliberată de compromisuri,  de amăgiri ale unui trecut asumat. Pasiune desvoltată pe o pagină nouă, deschisă de un bărbat și (re)scrisă de o femeie.
Simplu, ca la începuturi, înainte ca toate acestea să devină aFacerea lumii sau produsul consumabil al lunii...

Bref. La Panic! Club se promitea o seară de miercuri cu Meniu à la carte –  ”o ediție limitată cu/despre/anti-dragoste” – așadar, muzică și poezie pe temă dată: amor licențios, pasiuni flamboaiante, ”gelozii mistuitoare” și, speram eu, cu voia dumneavoastră... umor integrat, căci, ce este viața fără un hohot de râs, cinstit și pofticios? 

Maestrul de ceremonii, Adrian Suciu, ne-a luat tare din prima; de fapt, de la a doua frază, printr-un sfat de om (de litere) pățit, adresat unei mai tinere poetese, dacă nu greșesc, Alina Ușurelu: - Draga mea, să știi: publicul e o curvă! O mare curvă!...

Zdrang! Mi s-a rupt filmul la minutul 13-14!  Film voalat deja de frigul de afară, de focul din mine, de aerul condiționat din interior.
/ aparte: - Să-i trag una între felinare celui ce-a inventat A.C.eul! / Restul serii a baleiat între: poezele dulceag-filosofice, cu iz de *băieții deștepți gândește adânc*, vezi: David Dango și Dan Alexandru, dar sunt tineri și încă nevorbiți... la microfon cu public; mini-maximele forțoase, forțate de greul Liviu Andrei; licuricii discret-inocenți, aduși pe scenă de Alice Popescu și Teda Peleș; sarcasmul inspirat și savuros al lui Viorel Gaiță, construind imaginea unui Personaj vs. Omul-și-Opera, toate acestea purtând, întâmplător, un singur nume – Adrian Suciu –,  și a cărui minge de zburătăcitor hazliu, ridicată la fileu spre public, a fost aplicată la fix de Sanda Nicucie, printr-o inspirată și grațios-zâmbitoare voltă poetică; cumva, aceasta a fost  adevărata surprinză a nopții, petrecută într-un beci numit Panic!,  afumat și înghețat, și care oferă spre larg-consum,  distracție cultă și culturalnică, pe alocuri...

Pe partea muzicală, seara a fost deschisă de trei dintre cei cinci băieți din trupa Moebius – dar, nu prea eram atentă, fiindcă eram în zona urărilor de La mulți ani! pentru prietena ce mi-a făcut invitația, Monica Berceanu, un talent literar proaspăt, de care vom mai auzi, talent născut din patimi și dintr-un simț al prezentului oportun –,  seară întreținută spre noapte, la foc viu, intens-rafinat cu haz de necaz, de Cristi Dumitrașcu, chitară/voce, și ai săi frendzi :  Andreas Aron, bass, și Daniel Secărea, tobe.

Au mai fost câteva interludii liricoidale, - iertare!, că nu am reținut numele protagoniștilor...

Cuburile de gheață din vodkă se topiseră cam de aici: https://www.youtube.com/watch?v=mNgJ-Yw-0fU  Nu aveți idee ce fabulos au răsunat versurile lui George Astaloș sau licențioasele lui Liviu Vișan prin vocea lui Cristi Dumitrașcu, într-un beci recuperat dintr-un București interbelic, de mult uitat... în fine... am plecat când începuse a citi kala kalajnicov, fiindcă aveam vezica plină, și cine, pana mea!, ar face pipi într-un loc numit Panic!, la stânga, pe Academiei, în pasaj!?!

...cuburile mai clipoceau încă, în mersul săltăreț la pas vioi... în lungul drum al fetei către casă...

(post)motto:
Daria: - Nu ni se cuvine nimic!...
Liloo: - Deși, merităm totul!...


Bibliografie selectivă:

UndeCeCând fu:

Partener media:

Printre invitați:

Alice Popescu
Liviu Andrei
Viorel Gaiță
T.S. Khasis (nu l-am prins sau n-a venit):

Cristi Dumitrașcu & Friends
Moebius

Moderator:

Adrian Suciu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu